علم را ازنگاه ما ببینید

۵ مطلب در بهمن ۱۳۹۵ ثبت شده است

پروژه محیط زیست

به منظور رفاه حال دانشجویان با هماهنگی های زیاد گربه های خوابگاه از محیط خوابگاه جمع

آوری شد. گربه ها در همه ی محیط ها از جمله حیاط ، حمام ، آب خوری و... بودند و این برای سلامتی دانشجویان بسیار مضر بود. به همراه دوستم خانم مزارعی با آتش نشانی ، شهرداری و اداره ی محیط زیست تماس گرفتیم اما هیچ کدام حاضر به همکاری نشدند. درخواست خود را با مسئول امور دانشجویان مطرح کرده و ایشان شرایط را برای جمع آوری گربه ها فراهم کردند.




زهرا مفوع

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
mm fff

طرح کار علوم پنجم فصل چه خبر دو


دریافت

زهرا مرفوع

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
mm fff

پروژه محیط زیستی!!!


 دوخت کیسه های پارچه ای از پارچه های اضافی به جای کیسه های پلاستیکی زباله؛ که مضربرای محیط زیست و تجزیه ناپذیرهستند در اتومبیل و مکان های عمومی 

این کیسه ها به تعداد دانشجوهای کلاس درس "علوم"در دانشگاه توزیع شد.

"به عنوان پروژه ی محیط زیستی دانشگاهی"

باشد که گامی کوچک در هدف بزرگ حفاظت از محیط زیست برداشته باشیم.....

این فعالیت کاری بود از:

 مهتاب فروتن فر

فاطمه نظارات

احلام مدحجی


۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
mm fff

نحوه ی انتقال بو و مزه به مغز، مرتبط با فصل 7 علوم پنجم



زهرا مرفوع
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
mm fff

خبر خبر

قارچ های خوراکی سمی را بشناسید تا نارسایی کبد و کلیه نگیرید! +علائم مسمومیت

متخصص بیماری‌های عفونی با اشاره به اینکه قارچ‌های موجود در طبیعت سمی هستند و باید از دست زدن و خوردن آنها پرهیز شود، گفت: قارچ سمی نارسایی کبد و کلیه ایجاد می‌کند.

قارچ های خوراکی سمی را بشناسید تا نارسایی کبد و کلیه نگیرید! +علائم مسمومیت

هاله تالایی با بیان اینکه مسمومیت‌ها شیوع بالایی دارند ولی قابل پیشگیری و کنترل هستند، افزود: همه مسمومیت‌ها کشنده نیستند و برخی کشنده و برخی از مسمومیت ها خود محدود شوند هستند.

وی تهوع، استفراغ، دردهای شکمی، تب، اسهال را از نشانه های مسمومیت‌های خود محدود شونده دانست و بیان کرد: اما در هر حال باید مراقب باشید اگر علائم تشدید و یا مدت زمان علائم طولانی‌تر شد به پزشک مراجعه کنید. در مورد مسمومیت های خطرناک مانند بوتولیسم فرد ممکن است حتی قبل از بروز علائم گوارشی، دچار علائمی مانند تاری دید، دو بینی و تو دماغی صحبت کردن شود؛ البته اختلال در بلع و تنفس هم در این موارد حایز اهمیت است.

این فلوشیپ پژوهش مسمومیت‌ها، مسمومیت‌ها را مختص به فصل تابستان ندانست و ادامه داد: به همین علت باید افراد همواره نسبت به شست و شوی دست ها حساس باشند و آن را انجام دهند؛ چون در فصل پاییز و زمستان هم امکان مسمومیت با ویروس و باکتری را داریم.

وی در شبکه رادیویی سلامت خانم های باردار، شیرده، افراد مبتلا به بدخیمی، افرادی که داروهای ضعیف کننده سیستم ایمنی مصرف می کنند، سالمندان، دیابتی ها را افرادی دانست که نسبت به مسمومیت ها حساس تر هستند، و توصیه کرد: این افراد غذاهای بیرون و رستورانی کمتر میل و لبنیات را پاستوریزه مصرف کنند و میوه و سبزی را خوب شست و شو دهند.

تالایی با بیان اینکه اگر میوه و سبزی با فشار خوب آب شستشو شود، انگل ها از آنها جدا می شوند، گفت: البته از نمک و سرکه یا مایع های ضد عفونی کننده استاندارد و مورد تایید وزارت بهداشت هم می توان استفاده کرد؛  اما استفاده از حتی یک یا دو قطره مایع ظرفشویی توصیه نمی شود؛ چون این مواد به سبزی ها می چسبند و احتمال کارسینوژنی در آنها هست.

وی درباره نکات بهداشتی چگونگی استفاده از مرغ، گوشت و ماهی نیز اینطور توصیه کرد: اگر این خوراکی‌ها را تهیه کردید بلافاصله بهتر است آنها را شستشو داده و داخل فریزر و در یخچال حداکثر یک روز نگهداری کنید. در صورت پختن آن مصرف کنید و آن را مجددا فریز نکنید. ماهی را حداکثر تا یک هفته در فریزر نگهداری کنید و اگر قرار است مرغ یا ماهی را سرخ کنید با روغنی که قبلا ان را استفاده کردید سرخ نکنید.

متخصص عفونی با تاکید بر اینکه برنج پخته شده را نمی توان داخل آشپزخانه نگهداری کرد، افزود: دیده شده است که برنج پخته شده در حجم زیاد، به علت نگهداری در محیط نامناسب، به میکروب لیستریا آلوده شده است و چندین اپیدمی از آلودگی برنج به باسیلوس سرئوس مشاهده شده  که افراد را با تهوع، اسهال و تب به بیمارستان رساندند. پس اگر برنج را در حجم زیاد تهیه کردید و آن را داخل یخچال نمی گذارند چون جا ندارد، باید برنج را در سایه قرار دهید و روی آن را پوشش بگذارند و یا روی شعله اجاق گاز با حرارت بسیار کم نگهداری کنید.

وی با بیان اینکه اگزما منعی برای غذا درست کردن ندارد، ادامه داد: منتهی این بیماری گاه فعال و گاه خاموش است. اگر خانمی زخم در دست دارد که زخم ها تاول و ترشح دارند، بهتر است موقع تهیه غذا دستکش در دست کند.

تالایی با تاکید بر اینکه قارچ های موجود در طبیعت سمی هستند بنابراین از دست زدن و خوردن آنها باید خودداری کرد، بیان کرد: از مصرف قارچ های کوچک قهوه ای رنگ که زیر کلاهک رسیده است خودداری شود. قارچ های قرمز با دانه های سیاه، به شدت سمی و کشنده هستند، قارچ سمی نارسایی کبد و کلیوی ایجاد می کند.

این فلوشیپ پژوهش مسمومیت‌ها در پایان گل نرگس را شدیداً کشنده دانست و افزود: گل صد تومنی و گل خرزهره نیز به شدت سمی هستند که باید از دسترس کودکان دور باشند. خوردن اشتباهی این گیاهان به ضرر کودکان تمام می شود؛ گاه برخی افراد شاخه های گل خر زهره را پوست می کنند و به عنوان سیخ برای جوجه کباب استفاده می کنند که می‌تواند کشنده باشد.

زهرا مرفوع


۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
mm fff